Home > Wetenschappelijk Onderzoek > MK-677 Ibutamoren
MK-677 Ibutamoren

MK-677 Ibutamoren

60 tabletten
Beperkte hoeveelheid
Tabletten van Ibutamoren (MK-677) - Een krachtige stof voor behoud en groei van spiermassa
 • Gebruik uitsluitend bedoeld voor onderzoeksdoeleinden (niet goedgekeurd voor menselijke consumptie).
 • Krachtige stof voor behoud en groei van spiermassa.
 • Reproduceert de werking van ghreline.
 • Bevordert de afgifte van groeihormonen.
 • Anabole werking, bescherming zenuwstelsel, gaat veroudering tegen.
87.00 €
(104.24 US$)
In winkelmand

Ibutamoren is een experimentele stof die zich vastzet op dezelfde receptoren als ghreline, een natuurlijk groeihormoon dat afgescheiden word door lichaamseigen cellen in de darm. Omdat deze stof het hormoon zeer goed nabootst, zegt men ook wel dat het een antagonist is van de receptoren van ghreline. Vanwege de anabole werking, de bescherming voor het zenuwstelsel, de lipolysebevorderende werking en het antiverouderingseffect worden er op dit moment tal van studies naar deze stof uitgevoerd die leiden tot veel enthousiasme in de wetenschapswereld.

Wat zijn de effecten van Ibutamoren?

In ons lichaam zet MK-677 zich vast op de receptoren van ghreline die zich op het oppervlak van de cellen bevinden. Dit brengt een reeks van kettingreacties teweeg, waaronder de afscheiding van verschillende hormonen, zoals het groeihormoon (GH) en de 'insuline gelijkende groeifactor '(IGF-1).

Normaliter worden deze kettingreacties veroorzaakt door de werking van ghreline, een peptidehormoon dat hoofdzakelijk afgegeven wordt door de kliercellen in de darm en de maag (1). Dit hormoon beschikt over verschillende eigenschappen die onze fysiologie beïnvloeden, zoals de regulering van de eetlust (2), de regulering van het vetweefsel (3) en de beheersing van de glucosestofwisseling en de energiestofwisseling (4). Recent onderzoek heeft eveneens aangetoond dat het een rol speelt bij verschillende cognitieve functies (5-6).

Doordat MK-677 de werking van ghreline nabootst, leidt het gebruik van de stof tot interessante fysiologische effecten:

 • het zorgt voor spiergroei en versterking van de spieren doordat het de magere spiermassa vergroot (grotere spieren, toename van de massa, tegengaan van verlies aan spiermassa bij gewichtsverlies, etc.), (7-10) zonder dat de vetmassa toeneemt (11).
 • Het gaat de afname van spiermassa tegen, een kenmerkend verschijnsel bij ouderen of bij mensen die tijdelijk een blessure hebben (zoals een heupfractuur).
 • Het zorgt voor een toename van de botdichtheid en voor vernieuwing van botweefsel (doordat het zorgt voor een toename van het osteocalcinegehalte) (12).
 • Het verbetert de kwaliteit en de duur van de slaap (13). De toename van bepaalde hormoongehaltes (met name het groeihormoon en prolactine) lijken een positieve invloed te hebben op de 4e slaapfase (de diepste slaapfase), en zouden eveneens de duur van fase van de Rapid Eye Movement (REM) verlengen, een verschijnsel dat zich voordoet tijdens de remslaap (14).
 • Het gaat veroudering van cellen tegen, met name doordat het de daling van het gehalte aan groeihormonen compenseert.
 • Het heeft potentiële noötropische effecten (verbetering van het geheugen en het leervermogen).
 • Het bespoedigt het herstel bij blessures (15-16) en vergroot de mate waarin inspanning wordt verdragen (17-18).
 • Het zorgt voor een toename van de lipolyse (afbraak van vetten) (19).
 • Het vermindert de stikstofhoudende afvalstoffen (20).
 • Het verlaagt het LDL-gehalte in het bloed.

Deze potentiële effecten komen voort uit de belangrijkste werking van Ibutamoren: de directe toename van de in het lichaam circulerende hoeveelheden IGF-1, een peptidehormoon dat tot doel heeft de aanmaak van proteïne te vergroten en de groei van alle weefsels te doen toenemen.

Er worden steeds meer klinische studies gedaan om de mogelijke bijwerkingen vast te stellen en de eventuele verkoop voor menselijke consumptie mogelijk te maken. Op dit moment heeft onderzoek aangetoond dat de bloeddruk licht kan toenemen, de hoeveelheid hemoglobineglycaat kan stijgen en de eetlust kan toenemen (21). Ook is in de studies aangetoond dat de stof, indien deze toegestaan zou worden voor consumptie, afgeraden zou worden voor mensen met een voorgeschiedenis van congestief hartfalen, met name bij ouderen. In alle gevallen zou een controle van de bloedwaarden noodzakelijk zijn. Daarnaast zouden uitsluitend zorgvuldig gecontroleerde en pure producten aan te raden zijn.

Voor wie zou Ibutamoren interessant kunnen zijn?

Op dit moment bevindt Ibutamoren zich nog in de preklinische testfase. Het is dan ook uitsluitend beschikbaar voor onderzoeksdoeleinden. Het is niet goedgekeurd voor menselijke consumptie. .

Vanwege de fysiologische effecten en de mogelijke behandelopties die het biedt, zou het voor bepaalde categorien van de bevolking interessant zijn om de progressie van de onderzoekers te volgen, zoals:

 • mensen die streven naar sportieve prestaties of die hun lichaam beter bestand willen maken tegen inspanning.
 • mensen die hun spiermassa en spierkracht willen vergroten.
 • mensen die fysieke blessures hebben.
 • mensen die een tekort aan groeihormonen hebben.
 • mensen die last hebben van een afname van de spier- of botmassa.
 • mensen die het verouderingsproces willen vertragen.

Wat is het verschil met anabole steroïden?

Net als MK-677 zorgen anabole steroïden voor een toename van de spiermassa en de fysieke kracht, maar daar houdt de gelijkenis ook op.Anabole steroïden zijn vetzuren die zich vastzetten op "receptoren van androgenen" en die de expressie van tal van 'doelgenen' ontketenen. Deze interactie ontketent anabole effecten, maar ook een groot aantal ongewenste effecten, zoals een sterke toename van de mannelijke kenmerken (beharing, groei van de stembanden, grotere kans op kaalheid), het stoppen van de natuurlijke aanmaak van geslachtshormonen, de toename van het LDL-gehalte, de verhoging van de bloeddruk en het ontstaan van structurele, problematische veranderingen in de hartkamers. Deze niet-wenselijke bijwerkingen richten veel schade aan bij fervente beoefenaars van krachttraining en andere sporters die op een hoog niveau sporten en die het middel massaal aanhangen.

Wetenschappelijke studies hebben aangetoond dat MK-677 deze bijwerkingen niet heeft. Indien dit ook in de laatste klinische testen wordt bevestigd, dan zou de stof de komende jaren een veilig alternatief kunnen zijn voor anabole steroïden dat bovendien veel doeltreffender is dan de secretine peptide groeihormonen (GHRP), waarvan de biologische beschikbaarheid en de halfwaardetijd op dit moment nog steeds zeer laag zijn.

Ibutamoren lijkt dan ook een vernieuwend en geloofwaardig alternatief te kunnen zijn voor het stimuleren van de afgifte van het groeihormoon. Het steunt reeds op solide klinisch werk en laat veel minder bijwerkingen zien dan de stoffen met een vergelijkbare werking, zoals anabole steroïden en GHRP's.

Let op : dit product is uitsluitend bedoeld voor onderzoeksdoeleinden: het is iet geschikt voor menselijke consumptie.

Redactie: oktober 2018.

Références

 1. Ariyasu, H.; Takaya, K.; Tagami, T.; Ogawa, Y.; Hosoda, K.; Akamizu, T.; Suda, M.; Koh, T.; Natsui, K.; Toyooka, S.; et al. Stomach is a major source of circulating ghrelin, and feeding state determines plasma ghrelin-like immunoreactivity levels in humans. J. Clin. Endocrinol. Metab. 2001, 86, 4753–4758.
 2. Bowers CY, Momany F, Reynolds GA, et al. Structure-activity relationships of a synthetic pentapeptide that specifically releases growth hormone in vitro. Endocrinology 1980; 106:663-667.
 3. Bowers CY, Momany FA, Reynolds GA, et al. On the in vitro and in vivo activity of a new synthetic hexapeptide that acts on the pituitary to specifically release growth hormone. Endocrinology 1984;114:1537-1545.
 4. Bowers CY. History to the discovery of ghrelin. Methods Enzymol 2012;514:3-32.
 5. Gahete, M.D.; Cordoba-Chacon, J.; Kineman, R.D.; Luque, R.M.; Castano, J.P. Role of ghrelin system in neuroprotection and cognitive functions: Implications in Alzheimer’s disease. Peptides 2011, 32, 2225–2228.
 6. Kim, C.; Kim, S.; Park, S. Neurogenic Effects of Ghrelin on the Hippocampus. Int. J. Mol. Sci. 2017, 18.
 7. Binnerts A, Swart GR, Wilson JH, et al. The effect of growth hormone administration in growth hormone deficient adults on bone, protein, carbohydrate and lipid homeostasis, as well as on body composition. Clin Endocrinol 1992;37:79-87.
 8. Snel YE, Doerga ME, Brummer RJ, et al. Resting metabolic rate, body composition and related hormonal parameters in growth hormone-deficient adults before and after growth hormone replacement therapy. Eur J Endocrinol 1995; 133:445-450.
 9. Nass R, Pezzoli SS, Oliveri MC, et al. Effects of an oral ghrelin mimetic on body composition and clinical outcomes in healthy older adults: a randomized trial. Ann Intern Med 2008; 149:601-611.
 10. Svensson J, Lonn L, Jansson JO, et al. Two-month treatment of obese subjects with the oral growth hormone (GH) secretagogue MK-677 increases GH secretion, fat-free mass, and energy expenditure. J Clin Endocrinol Metab 1998; 83:362-369.
 11. Svensson J, Lonn L, Jansson JO, et al. Two-month treatment of obese subjects with the oral growth hormone (GH) secretagogue MK-677 increases GH secretion, fat-free mass, and energy expenditure. J Clin Endocrinol Metab 1998; 83:362-369.
 12. Murphy MG, Bach MA, Plotkin D, et al. Oral administration of the growth hormone secretagogue MK-677 increases markers of bone turnover in healthy and functionally impaired elderly adults. The MK-677 Study Group. J Bone Min Res 1999; 14:1182-1188.
 13. Copinschi G, Leproult R, Van Onderbergen A, et al. Prolonged oral treatment with MK-677, a novel growth hormone secretagogue, improves sleep quality in man. Neuroendocrinology 1997;66:278-286.
 14. Copinschi G, Leproult R, Van Onderbergen A, et al. Prolonged oral treatment with MK-677, a novel growth hormone secretagogue, improves sleep quality in man. Neuroendocrinology 1997;66:278-286.
 15. Bach MA, Rockwood K, Zetterberg C, et al. The effects of MK0677, an oral growth hormone secretagogue, in patients with hip fracture. J Am Geriatr Soc 2004;52:516-523.
 16. Adunsky A, Chandler J, Heyden N, et al. MK-0677 (ibutamoren mesylate) for the treatment of patients recovering from hip fracture: a multicenter, randomized, placebo-controlled phase IIb study. Arch Gerontol Geriatr 2011;53:183-189.
 17. . Jorgensen JO, Pedersen SA, Thuesen L, et al. Long-term growth hormone treatment in growth hormone deficient adults. Acta Endocinol 1991;125:449-453.
 18. Whitehead HM, Boreham C, McIlrath EM, et al. Growth hormone treatment of adults with growth hormone deficiency: results of a 13-month placebo controlled cross-over study. Clin Endocrinol 1992;36:45-52.
 19. Melmed S. Physiology of growth hormone. In: Rose BD, ed. UpToDate; 2008; Waltham, MA.
 20. Murphy MG, Plunkett LM, Gertz BJ, et al. MK-677, an orally active growth hormone secretagogue, reverses diet-induced catabolism. J Clin Endocrinol Metab 1998;83:320-325.
 21. Sevigny JJ, Ryan JM, van Dyck CH, et al. Growth hormone secretagogue MK-677: no clinical effect on AD progression in a randomized trial. Neurology 2008;71:1702-1708.
60 tabletten van 12.5mg Ibutamoren Mesylate Hoeveelheid per tablet
Ibutamoren Mesylate MK-677 12.5 mg
Overige ingrediënten:calciumcarbonaat, stearinezuur, maltodextrine, crosscermeloise, natrium,shellac.

Uitsluitend voor onderzoek. Product is niet bestemd voor menselijke consumptie.

Ook verkrijgbaar bij Super-Nutrition:

op voorraad
Een supplement van phenibut bevordert euforie en sereen gevoel

39.00 €

60 Plant. caps.
op voorraad
Een enorme stap voorwaarts voor de hoop op een langer leven

43.00 €

100 ml
Beperkte hoeveelheid

58.00 €

60 tabletten voor onder de tong
op voorraad
Krachtige, wetenschappelijk aangetoonde verjongende effecten, nu voor iedereen beschikbaar!

149.00 €

60 tabletten voor onder de tong

Onlangs geraadpleegde artikelen