Home > Wetenschappelijk Onderzoek > BPC-157
BPC-157

BPC-157

60 tabletten
Beperkte hoeveelheid
Een herstellende stof die littekenvorming en genezing versnelt
 • Gebruik uitsluitend bedoeld voor onderzoeksdoeleinden (niet goedgekeurd voor menselijke consumptie).
 • Peptide met krachtige herstellende eigenschappen en beschermende werking voor de cellen. Door de gunstige effecten wordt de stof vaak 'The Wolverine peptide' genoemd.
 • Een hoogwaardige geconcentreerd synthetisch product, een replica van een stof die van nature in kleine hoeveelheden aanwezig is in het maagzuur van de mens.
 • Bevordert de littekenvorming van wonden en de angiogenese (de ontwikkeling en het herstel van bloedvaten).
 • Bevordert een snel herstel van spieren, gewrichten, gewrichtsbanden en botten.
 • Draagt bij aan een verbetering van de gezondheid van verschillende organen: het hart, de lever, de darmen...
48.00 €
(51.39 US$)
In winkelmand

BPC-157 is een peptide die vermaard is vanwege zijn krachtige herstellende vermogen en zijn beschermende werking voor de cellen. Deze werkstof komt van nature in kleine hoeveelheden voor in de maag van de mens. (1)

Het is met name in staat de littekenvorming bij wonden te versnellen en het herstel van spieren en pezen te bevorderen; daarnaast kan het hartritmestoornissen tegengaan en darmontsteking bestrijden. (2-4)

Deze ongekende effecten op het herstel van het lichaam worden door onderzoekers en gezondheidsdeskundigen gezien als zeer veelbelovend.

Wat is BPC-157 precies?

Om te beginnen is BPC-157 een peptide, oftewel een keten van aminozuren. Het gaat hier om precies te zijn om een pentadecapeptide, want BPC-157 is samengesteld uit 15 aminozuren.

De afkorting BPC staat voor Body Protective Compound, oftewel ' lichaamsbeschermend bestanddeel ' in het Nederlands. Vanwaar deze naam? Ons lichaam scheidt zelf een hele kleine hoeveelheid BPC-157 af in het maagsap. Dit dient om de maag en de darmen te herstellen. Deze multifunctionele stof heeft echter nog veel meer gunstige effecten voor de gezondheid. Dit is onlangs aangetoond in verschillende wetenschappelijke studies.

Uit deze ontdekkingen is de wens ontstaan om een product met een hoge concentratie BPC-157 te maken, ook met het doel het bevorderen van de gelijktijdige genezing van blessures en wonden en het oplossen van verschillende verstoringen in het lichaam.

Wat zijn de effecten van BPC-157?

De huidige onderzoeken tonen aan dat BPC-157:

 • de littekenvorming bij huidwonden aanzienlijk versnelt; (5)
 • het herstel van een groot aantal blessures bevordert: spierscheuringen, gewrichtspijnen, verrekkingen, verzwikkingen, botfracturen... Dit maakt het een ideale stof om de hersteltijd na een trauma te verkorten en een optimaal herstel van de aangedane zone te bevorderen (6-7);
 • in staat is diverse hartziekten, maar ook leveraandoeningen, maagaandoeningen en darmproblemen te bestrijden doordat het hartritmestoornissen, leverfibrose, maagzweren, de ziekte van Crohn, colitis ulcerosa, etc. tegengaat. (8-12)

Hoe versnelt BPC-157 de littekenvorming en genezing?

Het bevordert de groei van de cellen waaruit de weefsels bestaan

Een Engelse studie uit augustus 2019 verzamelde alle experimenten die uitgevoerd zijn bij kleine knaagdieren om dit onderwerp te onderzoeken. Men constateerde dat BPC-157 bij verschillende soorten blessures systematisch positieve en sneller genezende effecten liet zien bij verscheidene soorten zachte weefsels, zoals: pezen, gewrichtsbanden, spieren...(13) Om die reden gebruikt met de uitdrukking 'Wolverine-effect' om de werking te omschrijven - naar de naam van een Amerikaanse superheld die het vermogen had om ultrasnel te herstellen.

Zo heeft een onderzoeksteam bijvoorbeeld bij ratten met een beschadigde achillespees het herstellende vermogen getest van deze pentadecapeptide. Deze studie toont aan dat BPC-157 " ex vivo de groei bevordert van de fibroblasten in de pezen en dat het eveneens de overlevingskans van de cellen vergroot ". (14) Anders gezegd, BPC-157 kan de groei bevorderen van de cellen waaruit deze weefsels bestaan. Ook is het in staat de werking van de receptor van het groeihormoonte optimaliseren in de fibroblasten. (15)

Een studie bij ratten die een spierverwonding hadden en die BPC-157 hadden gekregen (intraperitoneaal of lokaal) toonde aan dat deze stof de genezing van de spier verbeterde (16). Ook constateerde men een versnelde genezing van acuut letsel aan de gewrichtsbanden. (17)

De pentadecapeptide zou eveneens de neuronale necrose neutraliseren, de afname van de myelinelaag rondom de zenuwvezels bestrijden en de vorming van cystes tegengaan bij ratten die lijden aan beschadigingen van het ruggenmerg. (18) Een andere studie toonde aan dat gewonde ratten die BPC-157 toegediend kregen over het algemeen "een verbetering lieten zien in de verschillende functies, in de biomechanica, maar ook op macroscopisch en histologisch niveau ". (19)

BPC-157 stimuleert de ontwikkeling van de bloedvaten

BPC-157 zou de angiogenese stimuleren, oftewel de ontwikkeling van bloedvaten en de verspreiding van de vaten in de weefsels. (20) Hoe meer bloedvaten, hoe meer voedingsstoffen het beschadigde weefsel bereiken waar ze kunnen bijdragen aan het herstel.

Een andere studie geeft aan dat BPC-157 eveneens een "krachtige modulator is voor het bloedvatenstelsel"; het zou de vasculaire respons optimaliseren en het genezingsproces bevorderen. (21)

Wat ook goed is om te weten, is dat deze stof het endotheel kan beschermen (de laag aan de binnenkant van de bloedvaten). Het zorgt er ook voor dat de trombocyten hun functies goed kunnen uitoefenen. Deze cellen zorgen ervoor dat een bloeding zo snel mogelijk gestopt wordt. (22-23)

Helpt bij de vorming van voorlopig nieuw weefsel en bij de afzetting van collageen

Het effect van BPC-157 op de bloedvaten zorgt er met name voor dat de vorming van granulatieweefsel gestimuleerd wordt. (24) Dit is een tijdelijke weefselvorm die ontstaat na een verwonding. Het doel van het weefsel is de wond direct af te sluiten. Dit weefsel moet een groot aantal haarvaten bevatten. BPC-157 helpt vervolgens bij de 're-epithalisering', oftewel het herstel van de epitheellaag (de opperhuid, in het geval van een huidwond). (25)

BPC-157 verbetert overigens de collageenafzetting; het eiwit collageen biedt het lichaam stevigheid en elasticiteit. Zoals aangegeven in een studie kan "het therapeutische mechanisme van BPC-157 in verband worden gebracht met een versnelde opbouw van granulatieweefsel en epitheel weefsel, met de hermodellering van de huid en met de afzetting van collageen via de signaleringsroute ERK1/2. " (26)

Studies bij konijnen hebben eveneens aangetoond dat BPC-157 de botaanmaak kan bevorderen: het lijkt in staat de genezing van botproblemen te bevorderen. (27)

Regulering van het hartritme, bescherming van de maag en darmen...

De pentadecapeptide BPC-157 laat een krachtig, algeheel beschermend effect op de cellen zien, iets waar alle organen baat bij hebben. Het zou krampbestrijdende eigenschappen hebben, die de gezondheid van het hart kunnen verbeteren. Een studie heeft aangetoond dat een door digitaline opgewekte hartstoornis bij ratten geneutraliseerd werd door BPC-157. (28)

Als het gaat om de lever, dan zien we dat BPC-157 in staat is gefragmenteerde necrose, lytische focale necrose en leverfibrose te bestrijden. (29) En de stof werkt uiteraard buitengewoon goed in zijn natuurlijke omgeving: de maag, en dan met name tegen maagzweren.

Onderzoekers hebben pure alcohol gedruppeld in een opgezette maag van een rat, met het doel beschadigingen in het weefsel aan te brengen en de bloedvaten van de maagslagader te vernietigen. Uit de studie blijkt dat de maag er dankzij de toediening van de pentadecapeptide BPC-157 voor zorgt dat de bloedvaten intact blijven, en dat de schade aan het maag-, slokdarm en duodenumweefsel geremd wordt. (30)

Ten slotte omschrijft een ander onderzoek deze stof als een "peptide die maagzweren bestrijdt en die een gunstige werking heeft bij ontstekingsziekten van de darm ((PL 14736) ". (31)

Voor wie is deze pentadecapeptide interessant?

Verschillende wetenschappers buigen zich op dit moment over de opvallende en veelbelovende eigenschappen van BPC-157. Ondanks het feit dat er reeds veel gunstige effecten zijn vastgesteld, is het product op dit moment nog niet officieel goedgekeurd voor menselijke consumptie. Echter, de bijzondere eigenschappen zijn voor bepaalde groepen mensen zeker interessant en zij vinden het wellicht goed om de wetenschappelijke ontwikkelingen op dit gebied te volgen. We denken dan bijvoorbeeld aan:

 • mensen met blessures of mensen die regelmatig de kans lopen geblesseerd te raken;
 • sporters die snel willen herstellen van hun verrekkingen, fracturen, verzwikkingen...;
 • verzwakte mensen die meer tijd nodig hebben om te herstellen;
 • mensen met gewrichtspijn;
 • mensen met een maagzweer;
 • mensen die last hebben van chronische maagproblemen, etc.

BPC-157: belangrijk om te onthouden

Dit product is uitsluitend bedoeld voor onderzoeksdoeleinden. Het is niet goedgekeurd voor menselijke consumptie. Buiten het bereik van jonge kinderen houden. Koel, droog en op een donkere plaats bewaren.


Referenties

 1. Chang CH, Tsai WC, Lin MS, Hsu YH, Pang JH. The promoting effect of pentadecapeptide BPC 157 on tendon healing involves tendon outgrowth, cell survival, and cell migration. J Appl Physiol (1985). 2011;110(3):774–780.
 2. Gwyer D, Wragg NM, Wilson SL. Gastric pentadecapeptide body protection compound BPC 157 and its role in accelerating musculoskeletal soft tissue healing. Cell Tissue Res. 2019;377(2):153–159/s.
 3. Balenovic D, Bencic ML, Udovicic M, et al. Inhibition of methyldigoxin-induced arrhythmias by pentadecapeptide BPC 157: a relation with NO-system. Regul Pept. 2009;156(1-3):83–89.
 4. Cerovecki T, Bojanic I, Brcic L, et al. Pentadecapeptide BPC 157 (PL 14736) improves ligament healing in the rat. J Orthop Res. 2010;28(9):1155–1161.
 5. Chang CH, Tsai WC, Hsu YH, Pang JH. Pentadecapeptide BPC 157 enhances the growth hormone receptor expression in tendon fibroblasts. Molecules. 2014;19(11):19066–19077. Published 2014 Nov 19.
 6. Gwyer D, Wragg NM, Wilson SL. Gastric pentadecapeptide body protection compound BPC 157 and its role in accelerating musculoskeletal soft tissue healing. Cell Tissue Res. 2019;377(2):153–159/s.
 7. Pevec D, Novinscak T, Brcic L, et al. Impact of pentadecapeptide BPC 157 on muscle healing impaired by systemic corticosteroid application. Med Sci Monit. 2010;16(3):BR81–BR88.
 8. Balenovic D, Bencic ML, Udovicic M, et al. Inhibition of methyldigoxin-induced arrhythmias by pentadecapeptide BPC 157: a relation with NO-system. Regul Pept. 2009;156(1-3):83–89.
 9. Sever AZ, Sever M, Vidovic T, et al. Stable gastric pentadecapeptide BPC 157 in the therapy of the rats with bile duct ligation. Eur J Pharmacol. 2019;847:130–142.
 10. Xue XC, Wu YJ, Gao MT, et al. Protective effects of pentadecapeptide BPC 157 on gastric ulcer in rats. World J Gastroenterol. 2004;10(7):1032–1036.
 11. Sikiric P, Seiwerth S, Brcic L, et al. Stable gastric pentadecapeptide BPC 157 in trials for inflammatory bowel disease (PL-10, PLD-116, PL 14736, Pliva, Croatia). Full and distended stomach, and vascular response. Inflammopharmacology. 2006;14(5-6):214–221.
 12. Sikiric P, Hahm KB, Blagaic AB, et al. Stable Gastric Pentadecapeptide BPC 157, Robert’s Stomach Cytoprotection/Adaptive Cytoprotection/Organoprotection, and Selye’s Stress Coping Response: Progress, Achievements, and the Future [published online ahead of print, 2019 Jun 4]. Gut Liver. 2019;10.5009/gnl18490.
 13. Gwyer D, Wragg NM, Wilson SL. Gastric pentadecapeptide body protection compound BPC 157 and its role in accelerating musculoskeletal soft tissue healing. Cell Tissue Res. 2019;377(2):153–159/s.
 14. Chang CH, Tsai WC, Lin MS, Hsu YH, Pang JH. The promoting effect of pentadecapeptide BPC 157 on tendon healing involves tendon outgrowth, cell survival, and cell migration. J Appl Physiol (1985). 2011;110(3):774–780.
 15. Chang CH, Tsai WC, Hsu YH, Pang JH. Pentadecapeptide BPC 157 enhances the growth hormone receptor expression in tendon fibroblasts. Molecules. 2014;19(11):19066–19077. Published 2014 Nov 19.
 16. Novinscak T, Brcic L, Staresinic M, et al. Gastric pentadecapeptide BPC 157 as an effective therapy for muscle crush injury in the rat. Surg Today. 2008;38(8):716–725.
 17. Cerovecki T, Bojanic I, Brcic L, et al. Pentadecapeptide BPC 157 (PL 14736) improves ligament healing in the rat. J Orthop Res. 2010;28(9):1155–1161.
 18. Sikiric P, Seiwerth S, Rucman R, et al. Brain-gut Axis and Pentadecapeptide BPC 157: Theoretical and Practical Implications. Curr Neuropharmacol. 2016;14(8):857–865.
 19. Cerovecki T, Bojanic I, Brcic L, et al. Pentadecapeptide BPC 157 (PL 14736) improves ligament healing in the rat. J Orthop Res. 2010;28(9):1155–1161.
 20. Hsieh MJ, Liu HT, Wang CN, et al. Therapeutic potential of pro-angiogenic BPC157 is associated with VEGFR2 activation and up-regulation. J Mol Med (Berl). 2017;95(3):323–333.
 21. Seiwerth S, Brcic L, Vuletic LB, et al. BPC 157 and blood vessels. Curr Pharm Des. 2014;20(7):1121–1125.
 22. Sikiric P, Seiwerth S, Brcic L, et al. Stable gastric pentadecapeptide BPC 157 in trials for inflammatory bowel disease (PL-10, PLD-116, PL 14736, Pliva, Croatia). Full and distended stomach, and vascular response. Inflammopharmacology. 2006;14(5-6):214–221.
 23. Konosic S, Petricevic M, Ivancan V, et al. Intragastric Application of Aspirin, Clopidogrel, Cilostazol, and BPC 157 in Rats: Platelet Aggregation and Blood Clot. Oxid Med Cell Longev. 2019;2019:9084643. Published 2019 Dec 30.
 24. Seiwerth S, Sikiric P, Grabarevic Z, et al. BPC 157’s effect on healing. J Physiol Paris. 1997;91(3-5):173–178.
 25. Huang T, Zhang K, Sun L, et al. Body protective compound-157 enhances alkali-burn wound healing in vivo and promotes proliferation, migration, and angiogenesis in vitro. Drug Des Devel Ther. 2015;9:2485–2499. Published 2015 Apr 30.
 26. Huang T, Zhang K, Sun L, et al. Body protective compound-157 enhances alkali-burn wound healing in vivo and promotes proliferation, migration, and angiogenesis in vitro. Drug Des Devel Ther. 2015;9:2485–2499. Published 2015 Apr 30.
 27. Sebecić B, Nikolić V, Sikirić P, et al. Osteogenic effect of a gastric pentadecapeptide, BPC-157, on the healing of segmental bone defect in rabbits: a comparison with bone marrow and autologous cortical bone implantation. Bone. 1999;24(3):195–202.
 28. Balenovic D, Bencic ML, Udovicic M, et al. Inhibition of methyldigoxin-induced arrhythmias by pentadecapeptide BPC 157: a relation with NO-system. Regul Pept. 2009;156(1-3):83–89.
 29. Sever AZ, Sever M, Vidovic T, et al. Stable gastric pentadecapeptide BPC 157 in the therapy of the rats with bile duct ligation. Eur J Pharmacol. 2019;847:130–142.
 30. Sikiric P, Seiwerth S, Brcic L, et al. Stable gastric pentadecapeptide BPC 157 in trials for inflammatory bowel disease (PL-10, PLD-116, PL 14736, Pliva, Croatia). Full and distended stomach, and vascular response. Inflammopharmacology. 2006;14(5-6):214–221.
 31. Cerovecki T, Bojanic I, Brcic L, et al. Pentadecapeptide BPC 157 (PL 14736) improves ligament healing in the rat. J Orthop Res. 2010;28(9):1155–1161.

Uitsluitend voor onderzoek. Niet goedgekeurd voor menselijke consumptie.

Ook verkrijgbaar bij Super-Nutrition:

Beperkte hoeveelheid

58.00 €

60 Tabletten
op voorraad
Krachtige, wetenschappelijk aangetoonde verjongende effecten, nu voor iedereen beschikbaar!

149.00 €

60 Tabletten
op voorraad
Een enorme stap voorwaarts voor de hoop op een langer leven

43.00 €

100 ml

Onlangs geraadpleegde artikelen